top of page
חיפוש
תמונת הסופר/תHEADWAY BARISTA ACADEMY

V60 - Pour Over - המדריך המלא

עודכן: 17 ביוני




תוכן עניינים



רקע

חשוב להבין ש-V60 זה שם של כלי המסייע לחליטה שהומצא על ידי חברת HARIO היפנית שמיועד לשיטת חליטה שנקראת Pour Over. הכלי הומצא בשנות ה-50 של המאה ה-20 והוא קיבל את שמו בגלל צורת ה-V שלו ובגלל הזווית של 60 מעלות שהוא יוצר. ניתן להשיג את הכלי ממגוון חומרים - קרמיקה/פלסטיק/זכוכית/מתכת, כאשר המומלץ ביותר הוא V60 Copper Dripper היות והוא מצליח לשמור על החום בצורה הטובה ביותר. פלסטיק הוא הזול ביותר אך מיועד למטיבי לכת שלא רוצים שהכלי שלהם ישבר בתיק.





מה מבדיל את ה-V60 מחליטות אחרות?

- שיטת החליטה של V60 היא הכח הכבידה, להבדיל מאספרסו שחולט על ידי לחץ או פרנץ' פרס שעובד על השרייה, בשיטת החליטה של ה-V60 אנו עדים לתהליך בו המים מגיעים למגע עם הקפה בשפיכה מלמעלה וממשיכים במסלול הטבעי שלהם עלפי מטה כאשר הם חולטים כך את הקפה בדרף .





יתרונות

- הטעמים שאפשר להפיק ב-V60 עשירים ונקיים להפליא

- זול מאוד ביחס למכשירי חליטה אחרים

- פשוט מאוד לניקוי



חסרונות

- יש צורך בפילטר נייר חד פעמי

- נדרשת מיומנות למזיגה בקצב מדויק


מאפייני טעם

ה-V60 מוכר מאוד בטעם הנקי שלו, כמו רב שיטות החליטה של ה"הגל השלישי" מדובר על יחס של בין 1:15-1:120, זה אומר שעל כל גרם קפה יש לנו המון מים. כתוצאה מכך הטעם שנקבל יהיה מימי מאוד ולמי שלא רגיל לטעמים כאלו יהיה קשה מאוד לאהוב את זה. נסייג ונגיד שככל שתשתו קפה איכותי שמתאים יותר לשיטת החליטה (קליה בהירה מומלצת מאוד בשיטה זו) והבריסטה שיכין את החליטה ידע מה הוא עושה, יתכן שתתחברו יותר לטעמים.




קדימה לעבודה!


מצרכים

- כלי של v60

- פילטר נייר יעודי

- 15 גרם קפה טחון ל-V60 ( עובי טחינה בינוני)

- משקל

- קומקום עם מים חמים

- כוס



דגשים חשובים


- אל תמהר - אם החלטת שאתה רוצה להתנסות בשיטת חליטה אחרת, תהנה מהתהליך, אל תמהר. תעקוב אחר השלבים ותוכל להינות מקפה שונה לגמרי ממה שאתה רגיל לשתות.

- בחירת הפולים - נסה לבחור קפה בקליה בהירה בשביל לקבל טעמים מגוונים יותר, שונים ומפתיעים. ככל שהקליה כהה יותר תקבל טעמים של הקליה עצמה ותמצה פחות טוב את ה-V60.

- מינון - נשתמש ב-60 גרם לליטר, זה יחס של 1:16.6. בשביל להבין כמה גרם קפה צריך לשים בפילטר שלך נסה להבין מה הגודל שלו, הגודל הסטנדרטי הוא 250 מ''ל ועליו נשים 15 גרם.

שיטת החישוב היא גודל הכלי כפול 60 לחלק ל-1000.

- עדיף להשתמש במשקל איכותי - קפה זה כימיה. אם נשנה את המינונים נקבל בוודאות טעם אחר. לכן אנו ממליצים להשתמש במשקל איכותי שיוודא שכמות הקפה בה אתם משתמשים תהיה תמיד קבועה (אחרי שהבנתם את המינונים שאתם מחפשים).

- ניהול מעקב - כשאתה מכין את ה-v60 שלך תרשום את הכמויות שהשתמשת בהם, תאר את הטעם שהיה לך ונסה לדרג אותו כך שבפעם הבאה שתכין תדע בדיוק מה לעשות או מה תרצה לשנות כדי לקבל את הטעם שאתה מחפש.

- איכות המים - מים מרכיבים את רב המשקה שלנו, השתדל להשתמש במים הטובים ביותר שאתה יכול להשיג.



שלבי ההכנה

- מחממים מים לרתיחה מקסימלית

- ממקמים את ה-V60 על כוס ומניחים עליו פילטר נייר

- שופכים מים על הפילטר ללא הקפה בשביל לחמם את הכלי לפני ולהעלים טעמים של הנייר

- שמים את הקפה על הפילטר ועושים חור קטן במרכז בעזרת האצבע

- מניחים את הכוס עם ה-V60 על משקל ומאפסים


התחלת המזיגה

- בעבוע - BLOOMING - נמזוג 2 גרם מים על כל גרם קפה שיש בחליטה, מכיוון שאנו משתמשים ב-15 גרם נמזוג 30 גרם מים חמים על החליטה ונשים לב שכל הקפה הטחון הגיע למגע עם המים (בשלב הזה הקפה אמור לשחרר מעצמו CO2 ומכאן אמור לבעבע)

- ממתינים 45 שניות

- מוזגים 60% מסה''כ הנוזל שנכניס (250X0.6=150) ולכן נמזוג עד 150 גרם במשך 30 שניות (שים לב שמדובר במזיגה איטית)

- ממתינים 10 שניות

- מוזגים 100% מסה''כ הנוזל (עוד 100 גרם אם יש לכם כלי של 250 מ''ל) ב-30 שניות (שים לב שמדובר במזיגה איטית אף יותר)


- כעת נערבב עם כפית את החלק העליון בלבד, נזיז את הקפה ששוכב למעלה ימים ושמאלה ונמנע מערבוב שיגרום למערבולת.

- אחרי 30 שניות אם נראה שהקפה עדין לא סיים לרדת אל הכוס, נחזיק את ה-V60 עם הכוס ונערבב אותם יחד כך שנעזור למים שלא מצליחים לחדור דרך הקפה התקוע לעבור

- נחכה שהמים יסיימו לעבור דרך הקפה


נתנענג על הטעם המשובח!



במידה והטעם שקיבלנו היה חזק וככל הנראה הרגשנו מיצוי יתר - נטחן עבה יותר/ נשתמש במים פחות חמים/נמזוג לאט יותר


במידה והטעם שקבילנו היה חלש מידי ואולי חמוץ מידי, ככל הנראה לא הצלחנו להביא את החליטה למיצוי - נטחן דק יותר/נשתמש במים חמים יותר/יכול להיות שהקפה כבר ישן






מצאתם טעות בכתבה? זה קורה גם לטובים ביותר ;)

שלחו לנו הודעה ונתקן!








אהבתם? נשמח אם תפרגנו לנו, תשתפו חברים ובכללי תהיו מרוצים שיש לכם מקור טוב ואמין לצרוך ממנו מידע בעברית.












12 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comentarios


bottom of page